Knowledge Bytes

Knowledge Bytes(English) For SBI Clerk Mains 2019 : 27-08-2019

Knowledge Bytes(English) For SBI Clerk Mains 2019 : 27-08-2019

 

1. Who became the first Indian to win gold medal at the BWF World Championships?
Ans. PV Sindhu

2. Which Indian badminton player won a bronze in men’s singles category at 2019 BWF World Championships?
Ans. Sai Praneeth

3. According to Forbes, who has been named the World’s Highest-Paid Actresses Of 2019?
Ans. Scarlett Johansson

4. Scarlett Johansson has topped Forbes list of the world’s highest-paid actress 2019 with earnings of____.
Ans. $56 million

5. Which Indian personality has been honoured with ‘The King Hamad Order of the Renaissance’ in Bahrain?
Ans. PM Narendra Modi

6. Who is the current king of Bahrain?
Ans. Hamad bin Isa Al Khalifa

7. PM Narendra Modi has become the first Indian Prime Minister to visit__.
Ans. Bahrain

8. Who has become the first serving Indian Army general to complete France’s oldest cycling event, Paris-Brest-Paris 2019?
Ans. Anil Puri

9. Who won Paris–Brest–Paris 2019, France’s oldest cycling event?
Ans. Hajo Eckstein

10. Which Telugu film has become the first to have an emoji on the micro-blogging site, Twitter?
Ans. Saaho

11. Who is the current CEO of Twitter, a microblogging and social networking site?
Ans. Jack Dorsey

12. Who won the 2019 Durand Cup?
Ans. Gokulam Kerala

13. Durand Cup is related to which sport?
Ans. Football

14. Recently, PM Narendra Modi has launched the USD 4.2 million redevelopment project of the 200-year-old Lord Sri Krishna temple in___.
Ans. Manama

15. What is the capital of Bahrain?
Ans. Manama

16. What is the currency of Bahrain?
Ans. Dinar
 

NO COMMENTS:

Your email address will not be published. Required fields are marked *