Knowledge Bytes

Knowledge Bytes(English) For SBI Clerk Mains 2019 : 21-08-2019

1. Prime Minister Narendra Modi will receive the Order of Zayed, which is the highest civilian award of: 

Ans.United Arab Emirates (UAE) 

2. Who is the new President of Paytm? 

Ans.Madhur Deora

3. Who is the founder of Paytm? 

Ans.Vijay Shekhar Sharma

4. Name the former Bihar Chief Minister, who has recently passed away? 

Ans.Jagannath Mishra

5. Who has been elected as an Honorary Life Member of the Marylebone Cricket Club (MCC), custodians of the game’s laws? 

Ans.Mitchell Johnson

6. Mitchell Johnson is related to which sport?

Ans.Cricket

7. Who recently won women’s singles title at Cincinnati Masters? 

Ans.Madison Keys

8. Who won men’s singles title at Cincinnati Masters 2019? 

Ans.Daniil Medvedev

9. Name the former Australia vice-captain, who has been appointed as the assistant coach of Sunrisers Hyderabad? 

Ans.Brad Haddin

10.Who is the current head coach of the Indian Premier League side Sunrisers Hyderabad? 

Ans.Trevor Bayliss

11. Who has been appointed as the CEO and MD of Vodafone Idea Limited? 

Ans.Ravinder Takkar

11.Who has stepped down as CEO of Vodafone Idea Limited with immediate effect? 

Ans.Balesh Sharma

12.In which year, Vodafone India merged with Idea Cellular, and was renamed as Vodafone Idea Limited? 

Ans.2018

14. What is the retirement age for all Central Armed Police Force (CAPF) personnel as per new orders issued by Union Home Ministry? 

Ans.60 years

15. Who is the current  Director General of Central Reserve Police Force (CRPF)? 

Ans.Rajeev Rai Bhatnagar

16. Mohammed Zahur Khayyam, who recently passed away, he was a famous? 

Ans.Music composer

NO COMMENTS:

Your email address will not be published. Required fields are marked *