Current Affairs Quiz

Current Affairs Quiz(English) For IBPS PO Mains 2019 : 30-08-2019

Current Affairs Quiz(English) For IBPS PO Mains 2019 : 30-08-2019

1. Which Indian Constable won three medals, including two golds, at the recently concluded World Police and Fire Games International Championship in China?
a) Lakshmi Soni
b) Monali Jadhav
c) Kirti kumari
d) Sarda Singh
e) Rachna Tomar

2. Recently, Odisha CM Naveen Patnaik has announced a special package of ____ to develop Puri as a World Heritage City.
a) 100 Crore
b) 200 Crore
c) 300 Crore
d) 400 Crore
e) 500 Crore

3. Name the host city of 2019 World Police and Fire Game?
a) Beijing
b) Mexico
c) Chengdu
d) Shanghai
e) Singapore

4. The World Anti-Doping Agency has suspended the accreditation of the National Dope Testing Laboratory for the time period of:
a) Two Months
b) Three Months
c) Four Months
d) Five Months
e) Six Months

5. Who has topped Bloomberg’s list of ‘Asia’s 20 Richest Families’ with a fortune of $50.4 billion?
a) Ambani
b) TATA
c) Walton
d) Mars Family
e) Mistry Family

6. David Koch, who recently passed away, was a famous:
a) Writer
b) Sportsman
c) Politician
d) Industrialist
e) Actor

7. Which Indian startup has made its first property acquisition in the U.S, purchasing the Hooters Casino Hotel in Las Vegas?
a) Trivago
b) MakeMyTrip
c) OYO
d) Goibibo
e) Clear Trip

8. Which Indian personality has inaugurated a memorial in the honour of the victims of two Air India crashes at the foothills of Mont Blanc in France?
a) Rajnath Singh
b) Narendra Modi
c) Amit Shah
d) J P Nadda
e) Ramnath Kovind

9. Who is known as the father of the Indian Nuclear Programme?
a) C V Raman
b) Homi J Bhabha
c) A P J Abdul Kalam
d) Vikram Sarabhai
e) Satyendra Nath Bose

10. Who is the current President of France?
a) Vladimir Putin
b) Angela Merkel
c) Emmanuel Macron
d) Theresa May
e) Boris Johnson

Answers:- 1-(b), 2-(e), 3-(c), 4-(e), 5-(a), 6-(d), 7-(c), 8-(b), 9-(b),10-(c)
 

NO COMMENTS:

Your email address will not be published. Required fields are marked *