Current Affairs Quiz

Current Affairs Quiz (English) For RRB NTPC :27-08-2019

Current Affairs Quiz (English) For RRB NTPC :27-08-2019

1. India’s first Central Institute of Chemical Engineering and Technology (CICET) will be set up in____.
a) Gujarat
b) Delhi
c) Mumbai
d) Tamilnadu
e) Uttar Pradesh

2. Which IIT Delhi incubated startup founded by Ankita Gulati won the NCPEDP-Mphasis Universal Design Award 2019?
a) PeopleVision
b) lightvision
c) TouchVision
d) Fullvision
e) Expertvision

3. Under which category, Ankita Gulati founder of TouchVision was awarded the NCPEDP-Mphasis Universal Design Award 2019?
a) People with disabilities
b) Working Professionals
c) Both A and B
d) Corporates or Organizations
e) Both A and C

4. which nation is on the top position in emitting sulphur dioxide (SO2), as per the latest data released by environmental NGO Greenpeace?
a) Mexico
b) Iran
c) Russia
d) China
e) India

5. What is the name of the satellite that detects anthropogenic Sulphur dioxide (SO2) hotspots in the world?
a) OMI
b) OMC
c) OEM
d) OMS
e) OIM

6. Who has become the first deaf player to win a match in an ATP tournament?
a) Daniil Medvedev
b) Henri Laaksonen
c) Duckhee Lee
d) Benoit Paire
e) David Goffin

7. Who has bagged the West Indies Test Player of the Year award at the seventh CWI/WIPA Awards 2019?
a) Chris Gayle
b) Jason Holder
c) Sheldon Cottrell
d) Darren Bravo
e) Shai Hope

8. Name the cricketer, whose life-time ban has been reduced to seven years by the Board of Control for Cricket in India (BCCI) recently?
a) Ajit Chandila
b) Ankeet Chavan
c) S Sreesanth
d) Ajay Jadeja
e) MS Dhoni

9. Who recently won the Windies’ T20I Player of the Year award?
a) Nicholas Pooran
b) Evin Lewis
c) Keemo Paul
d) Carlos Brathwaite
e) Jason Holder

10. NS Tasneem, who recently passed away, was an eminent writer in which regional language?
a) English
b) Urdu
c) Arabi
d) Punjabi
e) Hindi

Answers:- 1-(a), 2-(c), 3-(b), 4-(e), 5-(a), 6-(c), 7-(b), 8-(c), 9-(c),10-(d)
 

NO COMMENTS:

Your email address will not be published. Required fields are marked *