Current Affairs Quiz

Current Affairs Quiz (English) For RRB NTPC :26-08-2019

1. What is the retirement age for all Central Armed Police Force (CAPF) personnel as per new orders issued by Union Home Ministry?
A. 57 years
B.62 years
C.58 years
D. 65 years
E. 60 years

2. Who is the current Director General of Central Reserve Police Force (CRPF)?
A. Rajeev Rai Bhatnagar
B.Rajni Kant Misra
C. Mr K F Rustamji
D. S S Deswal
E. Rajesh Ranjan

3. Who has been appointed as the CEO and MD of Vodafone Idea Limited?
A. Madhur Deora
B.Balesh Sharma
C.Ravinder Takkar
D. Ritesh Agarwal
E. Deepak Ravindran

4. Name the former Australia vice-captain, who has been appointed as the assistant coach of Sunrisers Hyderabad?
A. Michael Hussey
B.Adam Gilchrist
C.Shane Warne
D. Brad Haddin
E. Michael Clarke

5. Who recently won women’s singles title at Cincinnati Masters?
A. Simona Halep
B.Madison Keys
C.Martina Hingis
D. Naomi Osaka
E. Justine Henin

6. Who won men’s singles title at Cincinnati Masters 2019?
A. Daniil Medvedev
B.Andy Murray
C. Rafael Nadal
D. Novak Djokovic
E. Nick Kyrgios

7. Who has been elected as an Honorary Life Member of the Marylebone Cricket Club (MCC), custodians of the game’s laws?
A. Sachin Tendulkar
B. Kumar Sangakkara
C. Mitchell Johnson
D. Rahul Dravid
E. Ricky Ponting

8. Who is the new President of Paytm?
A. Madhur Deora
B. Satish Kumar Gupta
C. Vijay Shekhar Sharma
D. Balesh Sharma
E. Ambrish Jain
9. Prime Minister Narendra Modi will receive the Order of Zayed, which is the highest civilian award of________.
A. UAE
B. Oman
C. Israel
D. Bhutan
E. Iraq

10. Who is the current president of united arab emirates?
A. Tahnoun bin Mohammed Al Nahyan
B. Sultan bin Muhammad Al-Qasimi
C. Mohammed bin Rashid Al Maktoum
D. Hamdan bin Mohammed Al Maktoum
E. Khalifa bin Zayed Al Nahyan

 

Answers:- 1-(E), 2-(A), 3-(C), 4-(D), 5-(B), 6-(A), 7-(C), 8-(A), 9-(A),10-(E)

NO COMMENTS:

Your email address will not be published. Required fields are marked *