Current Affairs Quiz

Current Affairs Quiz (English) For RRB NTPC :23-08-2019

1.Indian PM Modi is on his visit to Bhutan. Who is his contemporary of Bhutan?
a) Lotay Tshering
b) Sheikh Hasina
c) Tandi Dorji
d) Yeshey Zimba
e) Abdul Rahman

2.How many tonnes of plastic waste is generated every day in the country?
a) 15000
b) 20000
c) 25000
d) 30000
e) 35000

3.Union Minister Prakash Javadekar launched a massive public campaign to make India free of single use plastics in a meeting in Sao Paulo. Where is Sao Paulo
a) Mexico
b) Canada
c) Peru
d) Cuba
e) Brazil

4.Aadi Mahotsav is a ________ event.
a) 5
b) 6
c) 7
d) 8
e) 9

5.Where is the Aadi Mahotsav 2019 celebrated?
a) Kerala
b) Goa
c) Jammu & Kashmir
d) Ladakh
e) Rajasthan

6.MoHUA to Organize ____________ National Workshop Cum Exhibition on Sustainable Sanitation
a) One Day
b) Two Day
c) Three Day
d) Four Day
e) Five Day

7._________Meeting Of BRICS Minister Of Environment Held In Sao Paulo, Brazil
a) 3rd
b) 4th
c) 5th
d) 6th
e) 7th

8.______ awards people on various categories on the 73rd Independence Day
a) Andhra Pradesh
b) Sikkim
c) Karnataka
d) Tamil Nadu
e) Kerala

9.When National Institute of Health and Family Welfare founded?
a) 7th March 1977
b) 8th March 1977
c) 9th March 1977
d) 10th March 1977
e) 11th March 1977

10.Who is the President of Brazil?
a) David Hurley
b) Elizabeth II
c) Jair Bolsonaro
d) Philippe
e) Jinping

Answers:- 1-(a), 2-(b), 3-(e), 4-(d), 5-(c), 6-(a), 7-(c), 8-(d), 9-(c),10-(c)

NO COMMENTS:

Your email address will not be published. Required fields are marked *