Current Affairs Quiz (English) For RRB NTPC :21-08-2019

1. Recently how much fund has been contributed by India towards UN Special Purpose Trust Fund? 

a) 1 Million $

b) 2 Million $

c) 3 Million $

d) 4 Million $

e) 5 Million $

2.Special Purpose Trust Fund is related to which international agency? 

a) United Nation

b) World Bank

c) IMF

d) ADB

e) WTO

3. This year IAF Wing Commander Abhinandan Varthaman, who shot down a Pakistani F-16 jet, will be awarded with which gallantry award? 

a) Param Vir Chakra

b) Ashoka Chakra

c) Mahavir Chakra

d) Vir Chakra

e) Kirti Chakra

4.According to Bloomberg, what is the name of the world’s richest family? 

a) Walton Family

b) Koch Family

c) House of Saud

d) Mars Family

e) Dumas Family

5. What is India’s Retail Inflation accounted during July 2019? 

a) 2%

b) 5%

c) 3%

d) 3.15%

e) 5%

6.For how much amount BP has acquired 49% in the fuel retail business of RIL? 

a) 7000 crore

b) 7500 crore

c) 8000 crore

d) 8500 crore

e) 9000 crore

7.whose administration J&K will host the new Union Territory’s first-ever global investors’ summit from October 12-14? 

a) B D Mishra

b) Jagdish Mukhi

c) Satya Pal Malik

d) Lalji Tandon

e) Kalraj Mishra

8.Recently which Indian singer has been banned in India by AICWA after he performed in Pakistan?

a) Sonu Nigam

b) Shreya Ghoshal

c) Arijit Singh

d) Mika Singh

e) Kumar Sanu

9. Which e-commerce giant will be going to acquire up to 10% of Future Retail to boost its brick-and-mortar footprint in India? 

a) Flipkart

b) Amazon

c) Indiamart

d) Jobong

e) Paytm Mall

10Name the present CEO of Future Group? 

a) Indra Nooyi

b) Shantanu Narayen

c) Kishore Biyani

d) Dikesh Malhotra

e) Satya Nadella

Answers:- 1-(a), 2-(a), 3-(d), 4-(a), 5-(d), 6-(a), 7-(c), 8-(d), 9-(b),10-(c)

NO COMMENTS:

Your email address will not be published. Required fields are marked *