Current Affairs Quiz(English) For IBPS PO Mains 2019 : 25-09-2019

Current Affairs Quiz

Current Affairs Quiz(English) For IBPS PO Mains 2019 : 25-09-2019

 

1. As per recent Indian government decision, sales of e-cigarettes will be punishable with jail term of ___ for the first-time offenders.
(A) One year
(B) Two year
(C) Three year
(D) Four year
(E) Five year

2. Which documentary film based on the struggle of a farmer in a remote Himalayan village, has been selected as an entry to Oscars 2019?
(A) Gulabi Gang
(B) Ladies First
(C) Moti Bagh
(D) Lady Tiger
(E) India’s Daughter

3. Which country has unveiled South Asia’s tallest tower, the Lotus Tower?
(A) India
(B) Sri Lanka
(C) Japan
(D) China
(E) Malaysia

4. Who has been named new CEO of HTC Corporation after Cher Wang steps down?
(A) Tim Cook
(B) Satya Nadella
(C) Yves Maitre
(D) Elon Musk
(E) Robert Lger

5. Who has been appointed as the Chairman and Managing Director of Cognizant India?
(A) Satish Kumar
(B) Aditya Puri
(C) K P Singh
(D) Ram Kumar Ramamoorthy
(E) Manoj Kohli

6. Who has received the Best Actress award at the 20th IIFA Awards?
(A) Anushka Sharma
(B) Katrina Kaif
(C) Alia Bhatt
(D) Deepika Padukone
(E) Sonam Kapoor

7. Ranveer Singh won Best Actor award at the 20th IIFA Awards for ____.
(A) Gully Boy
(B) Padmaavat
(C) Simmba
(D) Ram Leela
(E) Bajirao Mastani

8. Who has been named as the US’ new National Security Adviser (NSA)?
(A) Jimmy Carter
(B) Mike Pence
(C) Robert C O’Brien
(D) Jack Thomas
(E) Charles Henry

9. Who has become the first Indian wrestler to qualify for the 2020 Tokyo Olympics?
(A) Vinesh Phogat
(B) Babita Kumari
(C) Sakshi Malik
(D) Kavita Devi
(E) Reeta Jain

10. Which movie was named Best Picture at the 20th International Indian Film Academy Awards (IIFA)?
(A) Andhadhun
(B) Raazi
(C) Kedarnath
(D) Dhadak
(E) Sanju

 

Answers: – 1-(A), 2-(C), 3-(B), 4-(C), 5-(D), 6-(C), 7-(B), 8-(C), 9-(A),10-(B)
 

 

NO COMMENTS:

Your email address will not be published. Required fields are marked *