Current Affairs Quiz(English) For IBPS PO Mains 2019 : 23-09-2019

Current Affairs Quiz

Current Affairs Quiz(English) For IBPS PO Mains 2019 : 23-09-2019

1. Who has become the first woman in the country’s military history to be posted in any Indian mission abroad?
(A) Puneeta Arora
(B) Mitali Madhumita
(C) Anjali Singh
(D) Priya Jhingan
(E) Deepika Misra

2. Which drama series has recently won 10 Emmy awards which is more than any other drama in the history of television?
(A) Breaking Bad
(B) Game of Thrones
(C) Band of Brothers
(D) The Sopranos
(E) Mad Men

3. ‘MAITREE-2019’ is an annual Joint Military Exercise between Indian Army and ____.
(A) Sri Lankan Army
(B) Bangladeshi Army
(C) Russian Army
(D) Royal Thailand Army
(E) USA Army

4. Which country has lifted the Under 19 Asia Cup title 2019?
(A) Sri Lanka
(B) India
(C) Bangladesh
(D) Pakistan
(E) Afghanistan

5. Which three banks will be merged into a sole entity to form the second-largest public sector bank of India?
(A) United Bank, PNB & OBC
(B) United Bank, BOB & OBC
(C) United Bank, BOI & OBC
(D) United Bank, Indian Bank & OBC
(E) Allahabad bank, Dena bank Indian Bank

6. Which space agency won the Outstanding Interactive Program award at the 71st Creative Arts Emmys?
(A) CNSA
(B) ESA
(C) JAXA
(D) ISRO
(E) NASA

7. GOLDEN LION award for best film was awarded to which film in the 76th Venice International Film Festival?
(A) Martin Eden
(B) Joker
(C) Water
(D) Midsommar
(E) The Lion King

8. Which state topped the country’s first of its kind survey to measure iodized salt coverage?
(A) Tamil Nadu
(B) Odisha
(C) UP
(D) J&K
(E) Himachal Pradesh

9. Who has been appointed as Principal Secretary to Prime Minister Narendra Modi?
(A) Pramod Kumar Sinha
(B) Rajiv Gauba
(C) Chetan Ghate
(D) Pramod Kumar Mishra
(E) Nripendra Misra

10. Which team won the 2019 Dileep trophy held at Chinnaswamy Stadium, Bengaluru?
(A) India Green
(B) India Red
(C) India Blue
(D) India Yellow
(E) India White

Answers:- 1-(C), 2-(B), 3-(D), 4-(B), 5-(A), 6-(E), 7-(B), 8-(D), 9-(D),10-(B)
 

NO COMMENTS:

Your email address will not be published. Required fields are marked *