Current Affairs Quiz(English) For IBPS PO Mains 2019 : 14-09-2019

Current Affairs Quiz

Current Affairs Quiz(English) For IBPS PO Mains 2019 : 14-09-2019

1. Recently India has announced one-million-dollar humanitarian aid to which nation?
A) Italy
B) Bahamas
C) Spain
D) Greece
E) Sweden

2. Which city hosted the ‘ANGAN’, an international Conference on Energy Efficiency in Building Sector?
A) Pune
B) New Delhi
C) Hyderabad
D) Bangalore
E) Kolkata

3. What is the name of first Canadian women tennis player who recently won the US Open 2019 title?
A) Serena Williams
B) Naomi Osaka
C) Bianca Andreescu
D) Flavia Pennetta
E) Justine Henin

4. Who took oath as the new Governor of Rajasthan?
A) Lalji Tandon
B) Praful Khoda Patel
C) Anil Baijal
D) Kalraj Mishra
E) Tathagata Roy

5. The 7th RCEP is being held in _________?
A) China
B) Jordan
C) Thailand
D) Greece
E) Sweden

6. How many crores did PNB puts up 11 NPA accounts for sale to recover dues?
A) 1000 crores
B) 1100 crores
C) 1150 crores
D) 1200 crores
E) 1234 crores

7. Which country joined with US to conducts joint patrols for Syria safe zone?
A) Iraq
B) Turkey
C) Thailand
D) Israel
E) Iran

8. Who is elected as Chairman of PTI?
A) Anurag Bashu
B) Narendra Mohpatra
C) Subash Garg
D) Vijay Kumar Chopra
E) Naveen Jindal

9. Where did India’s first greenfield smart city project initiated?
A) Aurangabad
B) Varanasi
C) Bhopal
D) Indore
E) Prayagraj

10. Who has won the Men’s singles US Open 2019?
A) Roger Federer
B) Rafael Nadal
C) Novak Djokovic
D) Ken Rosewall
E) Bill Tildon

Answers:- 1-(B), 2-(B), 3-(C), 4-(D), 5-(C), 6-(E), 7-(B), 8-(D), 9-(A),10-(B)
 

NO COMMENTS:

Your email address will not be published. Required fields are marked *