Current Affairs Quiz(English) For IBPS PO Mains 2019 : 12-09-2019

Current Affairs Quiz

Current Affairs Quiz(English) For IBPS PO Mains 2019 : 12-09-2019

1. Robert Mugabe passed away at the age of 95 on September 6, 2019. He served as the President of which nation for almost four decades?
A) Angola
B) Sudan
C) Zimbabwe
D) Zambia
E) Japan

2. Which among the following Ministries won the Swachh Bharat award 2019 in Swachhta Action Plan category?
A) Ministry of Railways
B) Ministry of Defence
C) Ministry of Finance
D) Ministry of Agriculture
E) Ministry of Home Affairs

3. Which prominent personality has been conferred the Vatican’s “Lamp of Peace of Saint Francis” award?
A) Narendra Modi
B) Angela Merkel
C) Mohammad Yunus
D) Vladimir Putin
E) Donald Trump

4. Which city will host the Sixth India-China Strategic Economic Dialogue 2019?
A) Hyderabad
B) New Delhi
C) Kolkata
D) Mumbai
E) Pune

5. Which Indian wrestler has been given top priority in World wrestling championship?
A) Sushil Kumar
B) Sakshi Malik
C) Bajrang Punia
D) Yogeshwar Dutt
E) Vinesh Phogat

6. Which country has temporarily closed its diplomatic missions in Nigeria?
A) Botswana
B) Sudan
C) Egypt
D) Congo
E) South Africa

7. The Mobile Science Exhibition (MSE) programme has been launched from which city?
A) Hyderabad
B) New Delhi
C) Noida
D) Leh
E) Pune

8. Which is the world’s most liveable city, according to EIU’s Global Liveability Index 2019?
A) Vienna
B) Tokyo
C) Hong Kong
D) London
E) Los Angeles

9. Who was the Chief Guest at the 5th Eastern Economic Forum?
A) Donald Trump
B) Narendra Modi
C) Rajnath Singh
D) Shinzo abe
E) Vladimir Putin

10. Which tennis player created one of the major Grand Slams upsets by knocking out Roger Federer from US Open?
A) Andre Agasi
B) Grigor Dimitrov
C) Rafael Nadal
D) Novak Djokovic
E) Ken Rosewall

Answers:- 1-(C), 2-(A), 3-(C), 4-(B), 5-(C), 6-(E), 7-(D), 8-(A), 9-(B),10-(B)
 

 

NO COMMENTS:

Your email address will not be published. Required fields are marked *