Current Affairs Quiz(English) For IBPS PO Mains 2019 : 11-09-2019

Current Affairs Quiz

Current Affairs Quiz(English) For IBPS PO Mains 2019 : 11-09-2019

1. Recently who has been appointed as the head coach and chairman of selectors of Pakistan?
a) Shoaib Malik
b) Younis Khan
c) Misbah-ul-Haq
d) Waqar Younis
e) Shahid Afridi

2. Which IT Behemoth has secured a seven-year contract valued at $300 million (Rs. 2,160 crore) from ICICI Bank to provide a range of services?
a) Infosys
b) Mindtree
c) Wipro
d) TCS
e) HCL Technologies

3. Who became the first Hindu woman to be inducted into Pakistan’s Sindh Police?
a) Shila Dawre
b) Pushpa Kolhi
c) Roshini Sharma
d) Reita Faria Powel
e) Arati Saha

4. Recently with whom India has agreed to work on industrial cooperation and create technological and investment partnerships?
a) Brazil
b) USA
c) Japan
d) China
e) Russia

5. Who has signed an agreement to buy Liquefied Natural Gas (LNG) from Russia’s Novatek on a long-term basis?
a) I-Energy
b) H-Energy
c) P-Energy
d) O-Energy
e) K-Energy

6. Recently who has been fined $170 mn for illegally collecting data from kids?
a) Facebook & YouTube
b) Instagram & Facebook
c) Google & Instagram
d) Google & YouTube
e) Google & Facebook

7. With whom Logistics real estate platform ESR has formed a partnership to develop two warehousing parks with an estimated investment of Rs. 300 crore?
a) Godrej Group
b) Lodha Group
c) DLF Ltd
d) Bond & Main Real Estate Group
e) Future Group

8. Who has been named AT&T’s new president & COO?
a) Randall L Stephenson
b) John Stankey
c) Jeff McElfresh
d) John Donovan
e) Scott Davis

9. Who has been appointed Pakistan bowling coach for three years?
a) Wasim Akram
b) Waqar Younis
c) Shoaib Akhtar
d) Abdul Razzaq
e) Yasir Shah

10. Who is the incumbent CEO of Wipro?
a) Abidali Neemuchwala
b) Salil Parekh
c) Nandan Nilekani
d) N. R. Narayana Murthy
e) Sunil Bharti Mittal

Answers:- 1-(c), 2-(c), 3-(b), 4-(e), 5-(b), 6-(d), 7-(e), 8-(b), 9-(b),10-(a)
 

 

NO COMMENTS:

Your email address will not be published. Required fields are marked *