Current Affairs Quiz(English) For IBPS PO Mains 2019 : 09-09-2019

Current Affairs Quiz

Current Affairs Quiz(English) For IBPS PO Mains 2019 : 09-09-2019

1. What is the new limit of TDS which is to be imposed on cash transactions, aggregate cash withdrawals exceeding over Rs.1 crore from “one or more accounts” belonging to a person?
a) 5%
b) 4%
c) 2%
d) 3%
e) 1%

2. What is the name of the programme for which IT ministry has partnered with Google to give engineering students a platform to develop market-ready technology-based solutions?
a) Build for India
b) Make in India
c) Build for Modern India
d) Build for Digital India
e) Make for Digital India

3. Which Railway station became the 4k station in India to have free public WiFi facility?
a) Lakhimpur, Assam
b) Shillong, Meghalaya
c) Tinsukia, Assam
d) Darrang, Assam
e) Nagaon, Assam

4. Currently who holds the title for Most Successful Captain (India) in Test cricket?
a) Sourav Ganguly
b) MS Dhoni
c) Mohammad Azharuddin
d) Virat Kohli
e) Rahul Dravid

5. Recently Apache AH-64E Helicopters were inducted by IAF. Name the manufacturer of Apache AH-64E Helicopter?
a) Boeing
b) Raytheon
c) Lockheed Martin
d) General Dynamics
e) Russian Helicopters

6. What is the name of the fund which is created by Snapdeal founders Kunal Bahl and Rohit Bansal in order to fund Start-up business?
a) Snapdeal Capital Fund
b) Silver Capital Fund
c) BNP Capital Fund
d) Gold Capital Fund
e) Titan Capital Fund

7. Who has been promoted as the new MD & CEO of Paytm Money?
a) Amit Nayyar
b) Pravin Jadhav
c) Vijay Shekhar Sharma
d) Satish Kumar Gupta
e) Renu Satti

8. Recently Hospitality start-up OYO has acquired which Denmark based data science firm for an undisclosed amount, as part of its expansion in Europe?
a) Exosia
b) Celx
c) Danamica
d) Techigen
e) LabPeak

9. Recently which state has waved Rs. 4,750 crore interest and penalty on crop loans?
a) Gujarat
b) Haryana
c) Punjab
d) Madhya Pradesh
e) Bihar

10. Name the Indian phonemaker has received a three-year order from American conglomerate General Electric (GE) to make hand-held devices for medical use for GE’s healthcare division?
a) Oppo India
b) Samsung India
c) Lava India
d) Nokia India
e) Redmi India

Answers:- 1-(c), 2-(d), 3-(c), 4-(d), 5-(a), 6-(e), 7-(b), 8-(c), 9-(b),10-(c)
 

 

NO COMMENTS:

Your email address will not be published. Required fields are marked *