Banking Awareness Quiz For IBPS RRB PO Mains 2019 : 06-09-2019

Banking Awareness Quiz of the Day

Banking Awareness Quiz For IBPS RRB PO Mains 2019 : 06-09-2019

1. CARE, which is India’s second largest credit rating agency is 100% wholly owned subsidiary of:
a)S&P
b)Moody
c)Fitch Group
d)ONICRA
e)None of these

2. _______ allow the issuer to redeem the bonds prior to their original maturity date.
a)Floating Rate Bonds
b)Zero Coupon Bonds
c)Puttable Bonds
d)Callable Bonds
e)None of these

3. Which of the following dance form doesn’t comes under the folk dance forms of Kerala?
a)Kathakali
b)Mohini-attam
c)Gangaur
d)Tappatikali
e)Kaikottikali

4. Which of the following report has been published by UNODC?
a)World Energy Report
b)World Intellectual Property Report
c)State of World Population
d)World Drug Report
e)Global Environmental Outlook

5. Choose the wrong pair
a)The Diary of a Young Girl by Anne Frank
b)Playing It My Way by Sachin Tendulkar
c)Straight from the Heart by Kapil Dev
d)Waiting for a Visa by Sunil Gavaskar
e)The Test of My Life by Yuvraj Singh

6. Which of the following committee is related to Mobile Banking in India?
a)Aditya Puri Committee
b)Bimal Jalan Committee
c)B.D. Shah Committee
d)B Sambamurthy Committee
e)Damodaran Committee

7. Consider the following statements regarding the entry point norms for IDF-NBFC and eliminate the wrong option.
a)It shall have at the minimum, a credit rating grade of ‘A+’
b)Minimum Net Owned Funds (NOF) of Rs. 300 crore.
c)Capital to Risk Weighted Assets (CRAR) of 15%.
d)Net NPAs less than 3% of net advances.
e)It should have been in existence for at least 5 years before application.

8. Where is the headquarter of “United Nations Environment Programme” located?
a)Geneva, Switzerland
b)Rome, Italy
c)Bem, Switzerland
d)Vienna, Austria
e)Nairobi, Kenya

9. Name the sponsor bank of India’s first RRB, which is Pratham Gramin Bank based in Moradabad.
a)Allahabad Bank
b)State Bank of India
c)Central Bank of India
d)Syndicate Bank
e)None of these

10. When a cheque bears the name of the bank in between the two parallel lines, with or without the words ‘not negotiable’ is called
a)General Crossing
b)Double Crossing
c)Special Crossing
d)Restrictive Crossing
e)None of these

Answer:- 1(c), 2(d), 3(c), 4(d), 5(d), 6(d), 7(a), 8(e), 9(d), 10(c)
 

NO COMMENTS:

Your email address will not be published. Required fields are marked *