Current Affairs Quiz(English) For IBPS PO Mains 2019 : 05-09-2019

Current Affairs Quiz

Current Affairs Quiz(English) For IBPS PO Mains 2019 : 05-09-2019

1. Recently, Housing financier ‘DHFL’ has appointed ___ as its statutory auditor.
a) Deloitte
b) Chaturvedi & Shah
c) KK Mankeshwar & Co
d) B N & Co
e) Reliance co

2. Who became India’s first female Flight Commander of a flying unit?
a) Seema Rao
b) S Dhami
c) Priya Jhingan
d) Gunjan Saxena
e) Deepika Mishra

3. Who has been named the highest-paid woman in music with earnings of $185 million as per Forbes 2019?
a) Beyonce
b) Rihanna
c) Katy Perry
d) Taylor Swift
e) Jennifer Lopez

4. Who has been appointed as the Paytm’s President of financial services business?
a) Vijay Shekhar Sharma
b) Madhur Deora
c) Amit Nayyar
d) Pravin Jadhav
e) Satish Kumar Gupta

5. Who has been honoured with the Tenzing Norgay National Adventure Award 2018 under ‘Water Adventure’ category?
a) Aparna Kumar
b) Manikandan K.
c) Prabhat Singh
d) RameshwerJangra
e) Prabhat Raju Koli

6. Who is the current Chairman and Managing Director of SIDBI (Small Industries Development Bank of India)?
a) David Rowland
b) Mohammad Mustafa
c) A S Rajiv
d) Aditya Puri
e) Sandeep Bakhshi

7. Which Indian athlete became recurve cadet world champion at the recent World Archery Youth Championships?
a) Deepika Kumari
b) Atanu Das
c) Abhishek Verma
d) Komalika Bari
e) Rajat Chauhan

8. Who has been decoarated with the Tenzing Norgay National Adventure Award 2018 under the category of ‘Air Adventure’?
a) Prabhu Rao
b) Manikandan K.
c) Prabhat Singh
d) Rameshwer Jangra
e) Prabhat Raju Koli

9. How much cash reward has been announced for P.V. Sindhu by Badminton Association of India for her historic triumph in World Badminton Championship?
a) 10 lakh rupees
b) 15 lakh rupees
c) 20 lakh rupees
d) 25 lakh rupees
e) 30 lakh rupees

10. What is the new name of the Feroz Shah Kotla Stadium as per the recent announcement by Delhi and District Cricket Association (DDCA)?
a) Arun Jaitley Stadium
b) Atal Stadium
c) Nehru Stadium
d) Deendayal Stadium
e) Sushma Swaraj Stadium

Answers:- 1-(c), 2-(b), 3-(d), 4-(c), 5-(e), 6-(b), 7-(d), 8-(d), 9-(c),10-(a)
 

NO COMMENTS:

Your email address will not be published. Required fields are marked *