Current Affairs Quiz(English) For IBPS PO Mains 2019 : 04-09-2019

Current Affairs Quiz

Current Affairs Quiz(English) For IBPS PO Mains 2019 : 04-09-2019

1. IoT India Congress 2019 is the ___edition of India’s largest Platform of Platforms for the Internet of Things.
a)7th
b)9th
c)4th
d)5th
e)6th

2. Which e-commerce giant has recently partnered with the Office of the Director General of Resettlement (DGR) and the Army Welfare Placement Organisation (AWPO) to create continued work opportunities for military families across the country?
a) Amazon India
b) Flipkart
c)Walmart
d)Google
e) Alibaba

3. Yono Cash facility, in which customers can withdraw money from ATMs without using a card is provided by which bank?
a) Canara Bank
b) Allahabad Bank
c)BOB
d)Punjab national Bank
e) SBI

4. Who is the current MD & CEO of Indian bank?
a) Amitabh Chaudhry
b) R. A. Sankara Narayanan
c) Padmaja Chunduru
d) Romesh Sobti
e) Dinabandhu Mohapatra

5. What is the maximum speed obtained via a GramNet service?
a)10 mbps
b)100 mbps
c)10000 mbps
d)1 mbps
e) 1000 mbps

6. Which state creates history by appointing 3 Deputy CM’s in the state?
a) Karnataka
b) Tamil Nadu
c) Kerala
d) Andhra Pradesh
e) Gujarat

7. Recently Govt buys 9 Precision Approach Radars from Chennai-based Data Pattern worth:
a) Rs. 300 crore
b) Rs. 380 crore
c) Rs. 320 crore
d) Rs. 480 crore
e) Rs. 360 crore

8. Name the India’s first woman DGP who passed away recently?
a) Dipti Rawat
b) Neha Bansal
c) Kanchan Bhattacharya
d) Kiren Bedi
e) Pooja Sharma

9. What is the Tagline of Canara bank?
a) tradition of trust
b) Badhti ka Naam Zindgi
c) Tann Mann Dhann
d)Together we can
e) Apno ka bank

10. Who is the current CEO of Tata AIG General Insurance Company Limited?
a) Ajay Kapur
b) Dr.Santosh Mishra
c) R.S. Sodhi
d) Prathap C Reddy
e) Neelesh Garg

Answers:- 1-(c), 2-(a), 3-(e), 4-(c), 5-(b), 6-(a), 7-(e), 8-(c), 9-(d),10-(e)
 

NO COMMENTS:

Your email address will not be published. Required fields are marked *