Knowledge Bytes(English) For IBPS Clerk Mains 2019-20 : 29-08-2019

Knowledge Bytes

Knowledge Bytes(English) For IBPS Clerk Mains 2019-20 : 29-08-2019

1. Recently, Housing financier ‘DHFL’ has appointed ___ as its statutory auditor.
Ans.KK Mankeshwar & Co

2.Who is the current Chairman & Managing director of Dewan Housing Finance Corporation (DHFL)?
Ans.Kapil Wadhawan

3. Who became India’s first female Flight Commander of a flying unit?
Ans.S Dhami

4. Who has been named the highest-paid woman in music with earnings of $185 million as per Forbes?
Ans.Taylor Swift

5. Who took the second spot on the Forbes’ list of top 10 highest-paid women in music for the year 2019?
Ans.Beyoncé

6. Name the former Chairman and CEO of Volkswagen, who recently passed away?
Ans.Ferdinand Piech

7. Who has been appointed as the Paytm’s President of financial services business?
Ans.Amit Nayyar

8. India’s largest payment company ‘Paytm’ was founded in:
Ans.2010

9. Tenzing Norgay National Adventure Award is given in how many categories?
Ans.Four

10. Who has been honoured with the Tenzing Norgay National Adventure Award 2018 under ‘Water Adventure’ category?
Ans.Prabhat Raju Koli

11. Who has been decoarated with the Tenzing Norgay National Adventure Award 2018 under the category of ‘Air Adventure’?
Ans.RameshwerJangra

12. Recently, SIDBI has partnered with whom to open a first-of-its-kind coworking space for MSMEs and startups?
Ans.Incuspaze Solutions Private Limited (Incuspaze)

13. Who is the current Chairman and Managing Director of SIDBI (Small Industries Development Bank of India)?
Ans.Mohammad Mustafa

14. Which Indian athlete became recurve cadet world champion at the recent World Archery Youth Championships?
Ans.Komalika Bari

15. Who became India’s second recurve cadet (under-18) world champion after Deepika Kumari?
Ans.Komalika Bari

16. How much cash reward has been announced for P.V. Sindhu by Badminton Association of India for her historic triumph in World Badminton Championship?
Ans.20 lakh rupees

17. The Badminton Association of India has announced a cash reward of ___for B. Sai Praneeth for his recent achievement in the BWF World Championship.
Ans.five lakh rupees

18. What is the new name of the Feroz Shah Kotla Stadium as per the recent announcement by Delhi and District Cricket Association (DDCA)?
Ans.Arun Jaitley Stadium

19. Who is the current President of Delhi & District Cricket Association?
Ans.Rajat Sharma
 

NO COMMENTS:

Your email address will not be published. Required fields are marked *