Current Affairs Quiz(English) For IBPS PO Mains 2019 : 29-08-2019

Current Affairs Quiz

Current Affairs Quiz (English ) For IBPS PO Mains 2019 : 29-08-2019

1. What is the name of the first humanoid robot to be sent to space by Russia?
a) Unimate
b) Robonaut 2
c) Fedor 2
d) Fedor
e) Soyuz MS

2. Recently, Discovery India and which organisation have partnered with the Forest Directorate, the government of West Bengal and local communities in the Sundarbans?
a) UNEP
b) WWF India
c) NEPA
d) Global Environment Facility
e) IUCN

3. Which country has been placed on the blacklist of the Financial Action Task Force’s Asia Pacific Group recently?
a) Sri Lanka
b) Bangladesh
c) Iran
d) D. India
e) Pakistan

4. Name the interim CEO of NDTV, who has resigned from her role with immediate effect?
a) Suparna Singh
b) Shantanu Narayen
c) Sunil Duggal
d) G. V. Prasad
e) Sandeep Bakshi

5. Who has been appointed as national cricket team India’s new batting coach?
a) Sourav Ganguly
b) Rahul Dravid
c) Ravi Shastri
d) Ajay Jadeja
e) Vikram Rathour

6. In context to recurring payments via PPIs, what will be the new timing of transfer of funds through RTGS facility?
a) 7am to 8pm
b) 7am to 7pm
c) 8am to 7pm
d) 7am to 9pm
e) 8am to 8pm

7. Rajasthan has decided to provide ___ of free water to individuals in 13 desert districts?
a) 70 litres
b) 75 litres
c) 50 litres
d) 60 litres
e) 90 litres

8. Which space agency has sent an unmanned rocket carrying a life-size humanoid robot ‘Fedor’ to space?
a) JAXA
b) Roscosmos
c) CNES
d) ISRO
e) NASA

9. Who is the current President of Financial Action Task Force (FATF)?
a) Christine Lagarde
b) Xiangmin Liu
c) Kim Jong Yang
d) Takehiko Nakao
e) David Malpass

10. Who is the current Bowling coach of the Indian national cricket team?
a) Ravi Shastri
b) Ramakrishnan Sridhar
c) Sanjay Bangar
d) Bharath Arun
e) Venkatesh Prasad

Answers:- 1-(d), 2-(b), 3-(e), 4-(a), 5-(e), 6-(a), 7-(a), 8-(b), 9-(b),10-(d)
 

NO COMMENTS:

Your email address will not be published. Required fields are marked *