Current Affairs Quiz For IBPS PO Mains 2019 : 28-08-2019

Current Affairs Quiz

Current Affairs Quiz (English) For RRB NTPC :28-08-2019

1. Who has been appointed as the next Cabinet Secretary for tenure of two years?
a) Rajiv Mehrishi
b) Ajay Bhalla
c) Pradeep Kumar Sinha
d) Narinder Nath Vohra
e) Rajiv Gauba

2. Who is the current Union Minister for Railways?
a) Pralhad Joshi
b) Arjun Munda
c) Nitin Gadkari
d) Thawar Chand Gehlot
e) Piyush Goyal

3. Who has been appointed as Secretary of Department of Defence Production?
a) Subash Chandra
b) Sanjay Mitra
c) G. Mohan Kumar
d) Ajay Kumar
e) Rajiv Gauba

4. Who is the current HRD (Human Resource Development) minister?
a) Dharmendra Pradhan
b) Ramesh Pokhriyal
c) Prakash Javadekar
d) Harsh Vardhan
e) Ram Vilas Paswan

5. Who has topped the Forbes’ list of World’s Highest-Paid male Actors Of 2019?
a) Will Smith
b) Jackie Chan
c) Chris Hemsworth
d) Akshay Kumar
e) Dwayne Johnson

6. Which state government has approved the appointment of women drivers for the state government and PSU vehicles?
a) Karnataka
b) Tamil Nadu
c) Kerala
d) Delhi
e) Maharshtra

7. From which date on-wards, Indian Railways has decided to ban single-use plastic materials?
a) October 10, 2019
b) October 2, 2020
c) December 1, 2019
d) October 2, 2019
e) October 31, 2019

8. Name the Former Madhya Pradesh Chief Minister, who recently passed away?
a) Jagannath Mishra
b) S Jaipal Reddy
c) Babulal Gaur
d) Mohammed Zahur Hashmi
e) Damodar Ganesh Bapat

9. Khumbu Pasang Lhamu municipality, which is home to Mount Everest, has recently banned single-use plastic below:
a) 50 microns
b) 30 microns
c) 20 microns
d) 10 microns
e) 40 microns

10. Who has been appointed as the new Defense Secretary of India?
a) Rajiv Gauba
b) Ajay Bhalla
c) Ajay Kumar
d) Rajiv Mehrishi
e) Subash Chandra

Answers:- 1-(e), 2-(e), 3-(a), 4-(b), 5-(e), 6-(c), 7-(d), 8-(c), 9-(b),10-(c)
 

NO COMMENTS:

Your email address will not be published. Required fields are marked *